tiistai 15. helmikuuta 2011

It's a piece of cake!

Oon nyt taas innostunut pitkästä aikaa leipomisesta oikein kunnolla, suurimpana syynä varmaankin lähestyvät vanhojentanssit. Olen nimittäin lupautunut tekemään sinne muffinsseja. Sen takia etenkin pätkismuffinsseja on tullut leivottua aika moneen otteeseen, parhaimmillaan jopa kolme kertaa saman viikon aikana! Leipomuksia olenkin sitten syötellyt parhaani mukaan muillekin kuin itselleni ja kotiväelle, mutta kieltämättä liian monta on päätynyt omaan nassuun.

Ongelmana tässä leipomisen ilottelussa onkin se, että se kaikki rasva ja sokeri pitäisi sijoittaa jonnekin ihan muualle kuin omaan suuhun. Lukion kahvilakin on vähän vaihtelevasti toiminnassa, joten siellä leivokset eivät kovin helposti enää nykyään mene kaupaksi. Kavereista onneksi löytyy sokerisieppoja tarpeeksi, että sinne voi "ongelmajätteen" sijoittaa >:D

Mutta niin! Innostuksena on tällä hetkellä ruotsalaisen Leila Lindholmin kirja Pala kakkua, josta olenkin jo yhden ohjeen toteuttanut. Asetinkin tavoitteekseni tehdä ainakin 5 ohjetta kirjasta, etenkin leivät (oliivileipä, mm...) kiinnostavat.


Tein siis eilen juliksen luona pehmeää suklaakakkua, josta ei kyllä tullut niin pehmeää kuin olisi pitänyt :D Liian leveässä kakkuvuoassa siitä tuli todella ohut, eikä hieman vanha leivinjauhe ilmeisesti ollut tarpeeksi ponteva nostattaja. Niinpä kakku jäikin aika ohueksi ja kuivui etenkin reunoilta. Sisältä se oli kuitenkin ihan mukava, ei kovinkaan kuiva. Ei kuitenkaan mikään nappisuoritus ja muutenkin aikaimoinen sokeripaukku. NAAT.

Ensi kerralla voisi kokeilla vaikka jotain leipää, ei varmaan vanhojen jälkeen muffinssien leipominen ainakaan innosta. Pitää nimittäin tehdä kolminkertainen annos noita pätkis-muffinsseja, mikä tietää paaaljon muffinssivuokien täyttämistä (inhokkipuuhaani).

Leipomisen lisäksi tällä hetkellä myös lukeminen on innoituksena, siitä kuitenkin ehkä myöhemmin enemmän... ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muffinssisi ovat hyviä nam :)
ovatko ne ilmaisia lukiolaisille niin kuin se kahvi? t.aila

crline kirjoitti...

juu kai <: niissä saattaa vaan sitten sokerin määrä heittää puolella desillä alakanttiin, että ei kantsi ihmetellä :D

Camilla / Elonroihua kirjoitti...

Muffinssivuokien täyttäminen OLI inhokkipuuhaa. Vippaapa taikina isoon pursotuspussiin ja annostele sillä, loppuu kahdella lusikalla säätäminen.. :) (Leipomolla opittua, osa 1: pursotuspussi on kätevä ihan kaikessa)

crline kirjoitti...

Oo, kiitoksia neuvosta! Harmi vaan, että kerkesin jo eilisiltana tehdä edellisen satsin, joka taitaa toistaiseksi jäädä viimeiseksi. Mutta pitää pistää muistiin :)