Mun vanha suosikkini on tonnikalapasta, jonka perusohjeen löysin pari vuotta sitten Pastanjauhantaa-blogista. Oikein maukasta kamaa, mutta nyt halusin hieman soveltaa ja esimerkiksi tomaattimurska puuttui tällä kertaa kaapista, joten korvaustoimenpiteitä tarvittiin muutenkin. Seuraavaksi blogihistorian ensimmäinen resepti, huhhuh!
Laiskan päivän tonnikalapasta
- sipuli
- loraus öljyä
Kuullota. Öljynä itse käytin oliivista versiota mut oonki tällanen hifistelijä :D
- pari rkl purkkiherneitä
Hetken aikaa kuullotusta (semipienellä lämmöllä!) edellisten kanssa.
Itse suhtaudun ennestään noihin pieniin vihreisiin palleroisiin epäluuloisesti,
joten varmuuden vuoksi käristin sit niitä hetken ajan. Jos olet rohkeampi (sellainen
joka rokkaakin syö, minä en) niin voit lisätä vasta seuraavassa vaiheessa.
Itse suhtaudun ennestään noihin pieniin vihreisiin palleroisiin epäluuloisesti,
joten varmuuden vuoksi käristin sit niitä hetken ajan. Jos olet rohkeampi (sellainen
joka rokkaakin syö, minä en) niin voit lisätä vasta seuraavassa vaiheessa.
- 2 prk tonnikalaa
- pari rkl purkkimaissia
- ketsuppia
- tomaatti tai pari
Lisää valutetut tonnikalat ja maissi sekaan, ketsuppia sillai et tulee väriä
ja kosteutta, ei liikaa. Tomaattimurska olis aika ihanteellista, sillä ketsupista
tuli pikkasen liikaa makeutusta. Koska ketsuppi on tollasta lirua niin heitin
muutaman viipaloidun kirsikkatomaatin sekaan ja sit hauduttelin
(kolmosella/nelosella) kaikkea jonkun aikaa et tomaatit&co. pehmenis.
Huom! Tässä vaiheessa lisukepastan keittäminen olis hyvä alottaa!
- kasvisliemikuutio
- jauhettua mustapippuria
murustele kasvisliemikuutio joukkoon ja heitä perään ehkä noin teelusikallinen
mustapippuria. Kasvisliemikuution voi tietty korvata ihan omalla maustekombolla
mutta tänään ei jaksanut alkaa sellaisia miettimään. Hyvää näinkin.
- ja lopulta tärkein: kermaa purkillinen
Jokaisen ruuan suola (hmm, nyt ei kielikuva oikein pelitä) on ruokakerma ♥
No ei vaiskaan, mut toimii hyvin tässäkin ruuassa. Mietin tosin ennen laittoa
et menis ilmankin mut laitoin silti :D Lisää ihan lopuksi ja laita levyä pienelle
samalla. Määrä on aika överi mut ei oo niin nuukaa :D Toki voi laittaa
vaikka puolikkaan vain, mut itsellä jää ne puolikkaat usein
jääkaappiin lopulta homehtumaan.
Lisäksi pastaa tms. lisuketta, juustokin on varmaan ihan jepaa mut tällä
kertaa en jaksanut alkaa raastamaan. Kantsii heittää pastan kaveriksi
ihan reilusti kastiketta, kuivasta pastamössöstä tulee vaan paha mieli.
Sitten vain omnomnom ja lopuksi ylitäysi massu.
lavastettu kuva, josta on rajattu pöydän todellinen tila (= anarkia) |
Tästä on hyvä kieriä kohti makkaria ja jatkaa huomiseen tenttiin lukemista (islamin peruskurssi). Musta tosin vähän tuntuu siltä että tän mättämisen jälkeen makuuasennossa lukeminen ei ole ehkä kaikista paras idea… Onneksi tentti on kuitenkin vasta kahdelta alkava eli ainahan sitä ehtii huomenna paniikkilukea tai sitten valvoo koko yön päntäten (toimii myös, mutta suosittelen vain erittäin epätoivoisille).
Tämän blogipostauksen kantava voima ruuan lisäksi on myös Buikan musiikki, jonka sielukkaan tyylin kautta saatiin tällainen oikein ihastuttava sanaleikki aikaan. Suufilaiset sen sijaan liittyvät islamiin ja tähän ulottuvuuteen ajattelinkin nyt paneutua tarkemmin. Siis hyvästi jää, kuten Idän ihmeetkin (uusin levy toimi ruuanlaittomusanani) sanoisivat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti